Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Portræt: Mette Berents Bojesen

Nu skal i møde Mette Berents Bojesen – bedre kendt som Mette BB

Mette er 22 år, fra Albertslund og nu bosat i København, hvor hun studerer.

Mette er danser og startede som 8-årig til konkurrencedans i hiphop og disco på danskeskolen Havdrup i Albertslund. I hendes efterhånden 14-årige dansekarriere har der i nogle perioder også stået bl.a. jitterbug, rock’n’roll, cha cha cha på programmet, men det er især hiphoppen, der har bidt sig fast i Mette.

MetteBBI perioden 2005-2013 har hun deltaget ved adskillige DM, EM og VM, hvor hun både har danset solo, duo, small group og formation. I 2009 vandt hun VM i i hiphop i small group (7 personer).

Som de fleste ved har alting en ende og Mette stoppede som konkurrencedanser som 18-årig. Efter hun i 2013 dimitterede fra Nørre Gymnasium flyttede hun til London for at arbejde og danse. Hun dedikerede det meste af sin tid til dansen og blev optaget i et street dansecrew, der hedder Studio 68. Sammen med crewet er det blevet til flere performances, events og videoer. Du kan tjekke Studio 68 ud på youtube via dette link her.

i 2014 flyttede Mette tilbage til Danmark, hvor hun siden har danset på Hotstepper, Gaardbo og Copenhagen Dance Space. Det seneste år har hun kun danset på CDS (Copenhagen Dance Space), hvor fokus har været på hiphop, experimental hiphop og jazz funk.

I 2015 lavede CDS forestillingen UNPACKED, der i sit kunstneriske udtryk mixer forskellige stilarter som experimental hiphop og moderne dans med livemusik. Forestilling kommer også til at køre i efteråret 2016, og du kan nedenfor få et lille sneak peak på hvad du kan forvente dig.

Mette ses forrest til venstre.

Men hvad er det ved danseverdenen, der er så fantastisk? Det har jeg spurgt Mette om:

“Jeg danser ikke nu med ambitionen om at gøre det til en karriere, men jeg gør det fordi jeg simpelthen ikke kan lade være. Dans er en del af mig, og jeg bliver ved fordi jeg elsker det. Jeg elsker at dyrke motion, så at kunne få lov til at gøre det gennem dans som er noget jeg brænder virkelig meget for, er en fantastisk følelse, som jeg simpelthen bare ikke har lyst til at leve foruden.”

Hvad er det vigtigste dansen har givet dig?

“Da jeg var lille syntes jeg jo bare det var mega sjovt og jeg elskede det sammenhold og de venner jeg fik igennem det. Nu, nu er dans blevet til mit frirum. Det er en af de få steder hvor jeg ligesom kan fordybe mig i min egen lille ’verden’. Når jeg danser, kan jeg kun tænke på det der sker lige nu og her. Mine bekymringer forsvinder. Og det er virkelig fedt at have et sted/ting hvor man kan sætte sit liv på pause for en kort stund, og så bare danse det hele væk. Om man er glad, ked af det, stresset eller noget helt fjerde. Det gør det jo så bare endnu bedre når man træner op til en forestilling eller noget andet, og man dermed får lov at dele denne oplevelse (og alt det hårde arbejde man har lagt i det) med sine venner med samme passion.”

Hvordan ser fremtiden ud?

“Jeg skal forsat danse på Copenhagen Dance Space, som jeg er rigtig glad for. Jeg skal lave en ny forestilling UNPACKED gennem CDS, som bliver sat op igen her til efteråret, så det er jeg spændt på. Jeg har danset forskellige steder i København og det vil jeg blive ved med. Nogle gange byder der sig nogle mindre danse-jobs og det er jo bare sjovt at være med til, så det håber jeg da bliver ved. Det er selvfølgelig lidt uvist det hele, men hvad jeg i hvert fald ved er, at jeg ikke kommer til at stoppe.”

Mette BB er en rigtig dansesnack og har desuden været et smut i LA for at danse. Hvor snacket hun rent faktisk er, kan du se i videoerne herunder:

Mette BB til venstre med grå cap