Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Gymnastikhøjskolen i Ollerup – en gymnastisk kliché eller et valg for livet?

Endnu en gæsteblogger har vendt snuden forbi Disturbance. Denne gang med et meget vigtigt budskab. Da jeg læste dette indlæg, blev jeg totalt grebet. Det er ikke tit, at man kan mærke en persons engagement så meget, som man kan i dette indlæg. Så jeg vil råde jer alle til at læse med. I har set overskriften, så I ved, hvad det handler om. Byd velkommen til Camilla Damsgaard, der er nuværende elev på Gymnastikhøjskolen i Ollerup. 

12899964_10208426369327520_1371608200_n

Gymnastikhøjskolen i Ollerup har nu snart haft sin eksistens i 100 år og har gennem sin tid rummet mange gymnaster, der fra hele verden er drysset til stedet for at opleve, lære og udvikle inden for dét, som netop de er gode til.

For mig var det ikke et svært valg; jeg har længe vidst, at jeg ville starte på Ollerup, da gymnastikken for mig altid har været et fokuspunkt i hverdagen.Dog overraskede det mig ved dette essentielle valg, at der var opstået en form for kliché omkring stedet, som jeg ikke selv havde spekuleret over.

For mange jeg snakkede med, inden jeg kom hertil, både inden for gymnastikkens verden, men også uden for, var deres reaktion på mit fremtidsvalg stort set hver gang: ”Nåh ja, selvfølgelig skal du da det!”. Alle tog det som en selvfølge, at når man som gymnast skal videre, så tager man selvfølgelig på gymnastikhøjskolen i Ollerup.

12884371_10208426369447523_1850683889_n

Nogle jeg snakkede med mente endda, at højskolen havde mistet sin betydning og nu var gået hen og blevet en kliché inden for gymnastikken, hvilket også gjorde, at nogle specifikt valgte den fra, selvom de måske egentlig gerne ville af sted og opleve stedet.

Så er gymnastikhøjskolen i Ollerup egentlig gået hen og blevet en kliché, som folk mener, den er?

Nej, det synes jeg bestemt ikke, man kan tillade sig at sige! Jeg synes aldrig, man kan kalde en tid med individuel udvikling og læring for en kliché. Folk, der tager af sted, kommer her for at udvikle sig og lære noget, så de kan tage en masse med i rygsækken på deres videre rejse.

___________________________________________________________________

Nu har vi været her i godt og vel tre og en halv måned. Vi er alle så småt begyndt at kende hinanden for de personer, vi er; OD-dag 2016 er veloverstået, og den årlige forårssemestertur på ski er afholdt med stor succes.

Vi har alle tilvendt os en hverdag, der består af mere end blot den individuelle fysik og de gymnastiske færdigheder. Vi har alle tilvendt os en hverdag, der foruden de ovennævnte ting består af FÆLLESSKAB. Her lærer vi, som den kendte landsstævnesang af Per Krøis Kjærgaard siger: ”Fællesskab fødes, når jeg bli’r til os”, og vi gennemgår alle en personlig udvikling, hvor hver og én ‘bliver sat på prøve psykisk’.

12894307_10208426369487524_1002280023_o

Vi har alle lært at interagere sammen og give plads til de forskelligheder, vi har. Derfor er vi alle også klar over, at der altid vil være nogle med udbredte arme og en åbenhed over for det, du kan tilføre fællesskabet – om det så er i opholdsstuen til en omgang spil, i spisesalen eller i træningsområderne.

Og nu skal det selvfølgelig ikke lyde, som om vi alle svæver rundt på en lyserød sky, for sådan er det naturligvis ikke. Vi er stadig unge mennesker, der stadig har meget at lære og kæmper med hver vores problemer. Men én ting er sikkert: man må give noget af sig selv for at få noget tilbage igen – både socialt og til træningerne. Vi er alle forskellige, men har én ting til fælles – vi elsker bevægelse!

Den bevægelse vi alle søger, får vi hver især i vores daglige fysiske træning, der minimum forløber 10 timer om ugen for den enkelte.

12910392_10208426369407522_1759853765_n

Træninger, der alle består af intensitet og læring.

Nu har jeg selv valgt den moderne rytmelinje, hvor vi blandt andet arbejder med de grundgymnastiske egenskaber, forskellige redskaber inden for gymnastikken samt den nutidige udvikling såsom dans, der har fået en større plads inden for sporten.

Hver træning byder på nye udfordringer og muligheder, hvor vi alle som individuelle gymnaster kan udvikle os og arbejde videre fra vores standpunkt. Man går ikke igennem en uge, hvor man ikke har udviklet og belært sig enten socialt eller fysisk.

Så derved vil jeg mene, at man ikke kan kalde et højskoleophold på gymnastikhøjskolen i Ollerup for en kliché.

Jeg vil til hver en tid opfordre alle, der overvejer et semester på skolen, at de bare skal springe ud i det; at det kun kan blive deres helt egen personlige oplevelse med en god blanding af det hele.

Tagget , , ,