Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Tricker, gymnast og journalist

Nu har jeg efterhånden talt med en del gymnaster, og jeg er jo selv en af dem, og taget mig selv i betragtning og dem, jeg har været i kontakt med, så kan jeg konkludere, at gymnaster ofte har en hang til at have nok at se til. Man kender ikke så godt til ordet ’nej’ – eller i hvert fald har man ikke lyst til at bruge ordet. For vi takker gladeligt ’ja tak’, når vi bliver spurgt, om vi lige vil være instruktør for dét hold, eller om vi lige skal være leder for en gymnastikcamp. Og fedt – det er det jo. To unge fyre, som heller ikke så godt kender til nej-ordet, det er Lasse og Nikolaj Smed. Måske I har set dem tricke i forskellige anledninger? Måske I har set dem på Vesterlund? Eller måske så I dem i sidste udgave af Gymnasten? Lad os høre lidt mere om dem…

Skærmbillede 2016-01-18 kl. 22.09.43

Nikolaj og Lasse er tvillinger. De er 20 år gamle, bor hos deres forældre i Hobro og går begge i 3.g på gymnasiet i samme by. Og så er de gymnaster.

De sidste mange år har de nemlig dyrket gymnastik. De gik på Vesterlund Efterskole og har som så mange andre også gået på rephold. Men udover den helt gængse gymnastik, dyrker de også tricking på højt plan. Og man kan jo diskutere, om en tricker er en gymnast, eller om det er en sportsgren helt for sig – men i dette indlæg er man i mine øjne en gymnast.

Tvillingerne går i 3.g. De har begge kærester. De går til gymnastik flere gange om ugen. De kører til Vesterlund for at undervise i tricking. De arbejder af og til som journalister for magasinet Gymnasten. Og så skal de også lige have et par timer i ugen til at træne på tricking. Ja, de ligger vist ikke på den lade side…

Da jeg skrev til drengene og spurgte, om de havde lyst til at være en del af et indlæg til bloggen, blev jeg ved med at skrive, at de jo var ’breakere’, og hvordan de blev gode til at ’breake’ – og sådan blev jeg ellers ved. Da jeg fik svar fra dem, blev jeg pænt rettet, fordi det hedder åbenbart ikke breaker; det hedder altså tricker. Så hvis der er andre derude, der gerne vil blive klogere på tricking, så kommer her en lille forklaring:

Tricking er en undergrundssport, som ikke kræver andre end sig selv for at træne. Tricking kan foregå overalt – lige fra baghaven, til hallen og på asfalten, hvis modet er stort nok til det. Dog findes de bedste træningsfaciliteter på 12×12 springgulve. Tricking er på mange måder frit og ubegrænset. Der er ikke ligeså mange teknikker og regler, som der er i gymnastikken; man kan blot kaste sig ud i nye spring og være ligeså kroget, som man lyster – eller mestrer.

Drengene har ikke lige haft et springgulv i den nærmeste forening. De har derfor kastet sig ud i nye spring i baghaven. For som de fortæller, så var der ingen regler; de kunne bevæge sig præcist, som de selv ville. Men selvom gymnastikken rummer teknikker og regler, som skal følges, er de begge sikre på, at det er gymnastikken, der har gjort dem så dygtige til tricking, som de er i dag.

”Jeg er helt sikker på, at min gymnastiske baggrund gav mig et enormt forspring, da jeg allerede havde en forståelse for skruer, rotationer og luftfornemmelse, da jeg startede med at øve. Udover det har jeg haft meget få interesser ved siden af gymnastikken og tricking, så hver gang jeg har kedet mig eller manglet noget at lave, så trænede jeg.” fortæller Nikolaj.

Sidste år blev drengene spurgt, om de havde lyst til at være en del af tricking-gruppen, True Tricks. True Tricks er Danmarks førende tricking-gruppe – bestående af 9 trickere, som forsøger at udbrede kendskabet til sporten. Sammen tager de ud og afholder workshops og fortæller bredt om, hvad tricking er, og ofte bliver de også booket til shows.

Drengene ønsker begge at kunne komme til at leve af tricking, og om dette ønske er muligt – det er der ingen, der ved. Men med det engagement som drengene ligger for dagen, så er jeg ret sikker på, at de nok skal komme langt. Deres næste mål er at komme med på det 11. Verdenshold – og hvis det ikke sker denne gang, så forsøger de igen næste gang. Jeg krydser alle mine fingre og hepper hele vejen igennem.

Hvor mange af jer stiller op til Verdensholdet i februar?

Se Lasse og Nikolaj in action lige her.