Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Gymnastikken på vildspor

’At sætte gymnastikken i nye rammer’ er en sætning, vi er begyndt at bruge mere og mere. Men er det begyndt at blive lidt af en kliché, og hvordan sætter man lige gymnastikken i nye rammer? Er det ved at springe inde i skoven, eller er det at tage swag hiphoptøj på og være med på de nyeste hippe trin? Hvordan gør vi det lige?

Frederik og Rasmus har begge rødder tilbage til gymnastikken, de er begge interesserede i videoredigering, og en dag fandt de altså sammen ud af, at de ville lave en video, hvor de testede vores alle sammens sport.

Skærmbillede 2015-11-17 kl. 19.06.22

Frederik Brink Dalgaard er 21 år gammel. Han bor i Arendal, hvor han dyrker gymnastik og underviser. Frederik har gået på Juniorholdet i Ringkøbing/Skjern og været elev på henholdsvis Dejbjerglund og BGI. Interessen for at lave samplers kom, da han var helt ung og blev for alvor vækket, da han gik på efterskole.

Rasmus Liboriussen er også 21 år gammel. Han bor på Djursland hos sine forældre, da han lige er hjemvendt fra en roadtrip i det amerikanske. Rasmus startede med at lave videoer, da han gik på TGA – et hold han har gået på i nu 7 år. De sidste mange år har han sideløbende med sit gymnastik leget med videoer. I 2013 lavede han en video fra World Cup i trampolin og tumbling. Den video kunne GymDanmark godt lide, hvorfor de kontaktede ham og bookede ham til at lave endnu en video til det nordiske mesterskab i TeamGym. Siden da har det taget fart, og nu har han lavet sit eget firma.

The movie
Frederik og Rasmus har sammen lavet ovenstående video. De fik idéen en dag, da de talte sammen over Skype. De bor forholdsvis langt fra hinanden, så Skype var det mest optimale kommunikationsmiddel. Idéen bestod i at samle nogle af de bedste gymnaster, trickere og dansere i landet og med alle dem lave en vild video. De begyndte at skrive rundt til dem, de gerne ville have med i videoen. De fandt sponsorer. De fik fat i det udstyr, de skulle bruge. Og de fandt den helt rette lokation.

Det endte med, at danser Morten Langfeldt, springerne Rasmus Gaarde, Rasmus Steffensen og Andreas Brix og trickerne Nicolai og Lasse Smed var med på projektet, og at BGI var så imødekommende, at de lod dem alle være på efterskolen i tre dage for at optage filmen.

Gymnastikken på vildspor
Idéen med videoen var intet mindre end ren leg. Drengene ville vise en lækker video frem, som var lidt ekstra i forhold til den ’normale’ gymnastiksampler. Samtidig har drengene fået inspiration fra Project JumpOFF-fyrene, som ligesom Rasmus og Frederik konstant forsøger at sætte gymnastikken i nye rammer – at få gymnastikken på vildspor.

’Det begynder snart at være en kliché det der med at sætte gymnastikken i nye rammer. Men når det så er sagt, så tror vi, at det er sundt for sporten at teste nye grænser og miljøer af.’

Som drengene beskriver det, så bliver gymnastikken udfordret og udforsket på mange forskellige gymnastikhold, på efterskolerne og særligt hos JumpOFF-fyrene med deres FaceOFF-event.

’Det er så fedt at se gymnastikken være andet end forenings- og opvisningsgymnastik – eller bare regelpræget konkurrencegymnastik. Det er som om, at folk er ved at finde ud af, at der også kan være en mellemting mellem de to genrer af gymnastikken, og det er virkelig fedt at se.’

For Frederik og Rasmus ser de også en stor kvalitet i, at barrieren mellem de forskellige grene af gymnastikken bliver mindre, og at det er okay, at gymnastikken er en bred sport, der ofte er svær af definere. Man behøver ikke længere være enten konkurrencegymnast, rytmegymnast, danser eller tumbler – nej, det er okay bare at være en blanding. Faktisk er det nærmest blevet en fordel.

’Vi tror på, at tendensen fortsætter i fremtiden, og at vi når til et endnu bredere plan, hvor gymnastikken virkelig bliver sat på vildspor.’

//:Caddy

Tagget , , , , , , , ,