Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Er rytme interessant for en springdreng?

Det spørgsmål rumsterer tit i mine tanker, og jeg er egentlig ret sikker på svaret. Men selvom svaret formentlig er det, jeg tror, det er, så havde jeg brug for at vide lidt mere om det. Jeg har derfor talt lidt med Frederik. Læs med nedenfor og hør både om ham og hans liv med spring, men hør også hvad han tænker om alt det der rytmehalløj.

12053204_10206450497398931_69781870_n

Frederik Kirkegaard Gottczell er 17 år gammel. Til daglig går han i 1.g på Learnmark Handelsskole i Horsens, og han bruger fritiden på at træne minipiger og juniordrenge på holdet, TeamGym Odder. Frederik har gået til gymnastik hele sit liv. Faktisk så langt tilbage, at han startede med sin far på et far og barn gymnastikhold, da han var 2 ½ år gammel. Den sørgelige nyhed er nu, at Frederik i år ikke dyrker gymnastik. Ikke fordi han ikke interesserer sig for det længere; men desværre fordi han har sprunget det forreste korsbånd, da han sidste år gik på Vesterlund Efterskole. Og sådan går det uheldigvis for en del springdrenge. Så hvorfor ikke bare dyrke rytme? Er det ikke også udfordrende og spændende? Som rytmepige kan jeg fortælle, at ingen korsbånd bliver sprængt; knæene bliver bare fyldt med blå mærker.

For Frederik er rytme blot en del af det at lave gymnastik. Som han fortæller, er han en springfyr, og det er spring, der virkelig interesserer ham. Nu sidder Frederik på sidelinjen og venter på, at hans knæ bliver tiptop igen, så han kan virkelig nå at få tænkt en masse tanker, og det udnytter jeg til fulde.

Den gode stemning i gymnastiksalen når man træner sammen med sine venner, er det altafgørende for Frederik. Og det er en af de store grunde til, at han dyrker gymnastik. I gymnastikken sætter man sig konstant nye mål, og som Frederik fortæller, er den følelse man får, når man rammer sine mål, den bedste følelse i hele verden. Frederik bruger så meget tid på gymnastik, fordi han har motivationen til at blive endnu dygtigere. Så nu skal knæet hurtigt blive fit for fight igen, så Frederik kan nå nye mål.

Men vi skal tilbage til mit første spørgsmål. Hvad er rytme uden spring, og hvad er spring uden rytme? Ja, meningerne er mange – og også meget forskellige. Men hvad siger Frederik?

”Rytme er noget jeg laver, fordi det hører med til det gymnastik, jeg laver. Jeg kunne aldrig finde på at starte på et rytmehold.” Frederik Kirkegaard Gottczell.

Og som Frederik beskriver det ovenfor, så er der jo ikke så mange dikkedarer der. Dog fortæller han, at når han sidder som publikum til en opvisning eller en TeamGym-konkurrence, så ser han hele pakken; både spring OG rytme. For hvis bare en rytmeserie er god nok, så er det jo faktisk meget interessant at se.

Hvis en rytmeserie er nytænkende og indeholder nye og spændende øvelser, så fanger det øjet og bliver interessant. Når Frederik skal give et eksempel på dette, ser han tilbage på NDPT10, hvor han så den vildeste herreserie nogensinde. Det var drengene på holdet, der lavede kølleserie. En serie, som ikke kun var stilren og fængende, men drengene var så ens og sikre, at man skulle tro, at de havde haft de køller i hånden mere end blot ét år.

For at svare på mit første spørgsmål, blev jeg nødt til at høre Frederik ad, hvad det fedeste i en gymnastikopvisning er. For jeg er nok blevet klar over, at det ikke er en lækker svingsekvens udført af et pigehold. Svaret her var forudsigeligt, og som jeg havde forventet.

Springkoncept.

Dog ikke et hvilket som helst springkoncept. Det skal være gennemført med vilde spring, en god sikkerhed, og så skal det bare være lækkert at se på.

Spring vandt endnu engang. Men hvad har I et sige? Hvad synes I? Se med her og tjek Frederik ud.

Tagget , , , ,

En tanke om “Er rytme interessant for en springdreng?

  1. […] et modsvar på dette indlæg, der omhandlede springdrenge og deres syn på rytmegymnastikken, har jeg nu været i […]

Der er lukket for kommentarer.