Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

GÆSTEBLOGGER: Mette Nagel

Fik I alle sammen læst Mette Nagels første indlæg her på bloggen? Hvis ikke – læs det her. Nedenfor fortæller Mette videre om alle sine danseoplevelser, og sidst kommer der gode fif, konkrete priser og helt specifikke steder, hvor du kan tage hen for at blive krydret med dans fra de bedste steder i det store udland. Mere konkret og nyttig viden finder man altså ikke mange steder. 

Pineapple

Efter 14 dage i New York, rejste vi til Los Angeles. En by som bestemt er noget helt andet end New York – flad og spredt ud over et kæmpe stort areal. Omvendt er deres Metrosystem ikke særlig omfattende og byen er derfor svær at komme rundt i, hvis man ikke har en bil. Som da vi ankom til New York, brugte vi også vores første dag i LA på at finde de forskellige studier. En lidt anden udfordring end i New York pga. afstandene. Vi boede i Hollywood og havde gåafstand til Hollywood Boulevard, hvor metrostationen Hollywood/Highland er. Den hoppede vi på og tog to stop op til endestationen North Hollywood, hvorfra vi tog en bus først op til Debbie Reynolds Dance Studios. Det vil jeg næsten kalde en kulturoplevelse af en noget anden slags, end hvad vi havde forventet. For det første var det noget af en udfordring at finde stedet, og skørt nok befandt vi os lige ved siden af det. Det så bare helt anderledes ud, end hvad vi havde tænkt. Det lå gemt og var ikke særlig indbydende. Da vi trådte indenfor, stadig i tvivl om hvorvidt vi befandt os det rigtige sted, blev vi mødt af en gammel lang tom gang, meget western inspireret med det twist, at der var lagt et yderst tykt gulvtæppe. En pudsig blanding og noget oldschool taget deres slogan i betragtning: LA´s Hottest Dance Spot. I receptionen bød en ældre rar dame os velkommen og jep.. Vi var det helt rigtige sted. Der tilbydes mange forskellige klasser fra tidlig eftermiddag til sen aften. Man skal være opmærksom på, at der ikke er mange begyndertimer. De reklamerer med mange undervisere, som har koreograferet for kendte, og da vi var der første gang, var der gang i en audition med piger i meget lidt tøj, utrolig høje hæle, lækre drejninger og vilde tricks. Absolut en oplevelse!

Broadway Broadway 2

Derefter tog vi igen bussen og fandt uden det store besvær Millennium Dance Complex. Millennium er yderst omtalt, og gangen er fyldt med plakater signeret af de pågældende kendte stjerner, som har modtaget undervisning der eller har fået deres sceneshow eller musikvideo koreograferet af undervisere fra Millennium.  Personligt synes jeg, at Millennium er lidt overvurderet. Det er meget tydeligt, at de lever godt af deres gode omtale, men vi oplevede også undervisere, som er meget uprofessionelle, og tydeligvis ikke gad undervise det pågældende niveau. Lokalerne er gamle, slidte og ikke særlig tiltalende, men er man i LA for at tage timer, skal man helt sikkert omkring Millennium, for der tilbydes bestemt mange gode timer og ikke mindst mange forskellige stilarter.

IDA

Inden vi vendte tilbage til Hollywood Highland, fandt vi i samme område Movement Lifestyle. Igen var det udfordrende, at finde frem til hvad vi søgte, da dette sted også gemmer sig lidt – denne gang i form af et industriområde. Et lille sted med kun et studie, og en lidt speciel form. Oversigten over de forskellige timer viser kun underviseren – ikke stilart. Så medmindre man kender underviseren, må man søge på personen på Youtube og på den måde gøre sig klogere. Et sted hvor mange lokale og personer, som selv underviser på diverse studier, tager timer.

Lifestyle

Efter at have fundet de forskelige muligheder i North Hollywood vendte vi tilbage til Hollywood Boulevard. Her ligger International Dance Academy – Contemporary School of Dance. Et hyggeligt sted med gode tilbud. Primært aftentimer og mest Hip Hop men der tilbydes også ballet, contemporary, Jazz mm. Edge Performance Arts Center ligger også i det område – 25 min. gåafstand fra Hollywood Boulevard. Et virkelig lækkert sted med undervisning fra middag til aften i alle stilarter. De har helt nye lokaler som er store og lyse. Et meget tiltalende sted med dygtige undervisere, hvilket resulterer i mange elever, så man står tæt. Niveauet er virkelig højt, og der kommer mange elever med scholarship, som bruger hele dagen der og går fra klasse til klasse. Her købte vi et klippekort med 5 klip, da vi hurtigt vurderede, at det ville være det sted i Los Angeles, hvor vi ville tage flest timer.

?????????????????????? Millennium 1

Efter at have brugt 10 dage i Los Angeles, vendte vi retur til New York. Det var dejligt at komme tilbage, og nu vide hvor studierne lå og ikke bruge energi på at finde rundt. Dog manglede vi at afprøve Alvin Ailey, hvilket vi havde aftalt, inden vi tog til LA, at det var et must. Det var godt, vi gjorde det, for Alvin Ailey er et fantastisk sted. Det er stort, der er rigtig mange studier og så er det nyt og lækkert.  Der er både mulighed for Real Classes for real people, som de kalder det, som er åbne klasser, hvor der bl.a. tilbydes Ballet, Zumba, Afrikansk dans, Yoga og Hip Hop. Her er det muligt at finde timer, hvor niveauet faktisk passer til begyndere. Et andet tilbud er Professional Division Program, hvor man har mulighed for at følge uddannelsen. Her er det dog påkrævet, at man har danseerfaring. Jeg vil klart anbefale, at man prøver en af de timer, da tingene her bliver gennemgået noget mere grundigt, der er en rigtig god stemning og der er fokus på dig, selvom du er udefrakommende. Det oplevede vi i hvert fald. En note – tag sort tøj på. Det har eleverne, og vær opmærksom på, at jo længere ind i året man er, jo længere er eleverne nået og jo sværere er det.

6 uger med dans, sved, nørderi, ømme muskler og nye tricks. Først London, så New York og Los Angeles. 50 lektioner fra 1 – 3 ½ times varighed lige fra Ballet, Graham, Contemporary, Jazz, Barre & Stretch, Yoga, Hip Hop, House, Dancehall og Waacking. Det har været fantastisk, men også vanvittig hårdt – frustrerende og træls når ens ben ikke vil sidde oppe ved øret, trippeldrejningen ikke fungerer og det hele går sindssygt stærkt, og man ikke kan følge med. For sådan er det! Man bliver nødt til at trække vejret dybt ned i maven og lukke øjnene. Puste ud, være tilstede og have troen på sig selv – selvom det kan være svært, og man kan føle sig uduelig. I LA var en underviser, der sagde til os:

”Det er så typisk jer skandinavere. I er så perfektionistiske, at I begrænser jer selv. Jeg er ligeglad med, om det er perfekt. Jeg vil se jer danse! Føl det og vis mig, hvad I kan!”

Vi er i den grad blevet pressede, men vi har lært så meget på mange forskellige måder. Jeg har rykket mig som danser, fået en masse inspiration til al min undervisning og blevet meget klogere. Jeg har ikke kun lært nye trin og tricks. Jeg har også lært en masse om mig selv og det at arbejde med min krop og mig selv.

Millennium 2

Niveauet er højt – især i New York og LA, men faktisk synes jeg, at de her er sødere og mere imødekommende sammenlignet med London, hvor der er skruet op for attituden, og  albuerne sidder højt. Alle tre steder er de virkelig dygtige, men de er også opvokset med dansen, og tilgangen er helt anderledes end den måde, vi er opvokset i gymnastikken. Jeg vil klart anbefale alle at tage afsted, hvis man har lysten til det, men vær forberedt på, at der kommer modgang. Bliv ved – rejs dig når du falder…igen og igen og igen. Det er desværre den eneste måde, at du bliver dygtigere på.

Dans og husk at nyde det! For du vil savne det fantastiske rush, det giver dig at tage timer i udlandet, når du igen er hjemme! Jeg er ikke færdig med det!

Mig NY

Gode fif:

 • Kom i snak med de andre dansere. Ofte kan de præsentere dig for ting, som kan være svære at opspore på egen hånd – Battles, mindre forestillinger, små ikke så kendte studier mm.
 • Film alt det du kan. Tager du mange timer, er det svært at huske de forskellige sekvenser. Spørg dog ALTID underviseren om lov.
 • Spørg underviseren om hans/hendes spilleliste. Nogle undervisere har intet imod at videregive deres musik. En god idé kan være at medbringe et USB-stik.
 • Udover Pineapple Dance Studio undersøg timer på The Place – London Contemporary Dance School og Studio68.
 • Vil du gerne danse i udlandet er en mulighed selvfølgelig også, at være afsted for en længere periode og så søge arbejde. Jeg har dog hørt fra flere, at det kan være svært, at forene de to ting, og som oftest ender det med, at lektionerne bliver nedprioriteret pga. træthed efter mange timers arbejde, hvilket er en skam, hvis formålet egentlig var dans. Jeg vil klart anbefale at spare op hjemmefra, og så kunne koncentrere sig om dansen og have sit fokus der. Selvom det betyder, at man ikke er af sted så lang tid. Personligt er min energi anderledes, når jeg har været af sted de tre – fem uger, sammenlignet med når jeg har taget danseuddannelser og danset hver dag i 10 måneder.
 • Det er dyrt at være afsted så vurdér, hvor vigtigt det er for dig at bo i centrum. Da vi var afsted i de tre uger i London, boede vi i Belsize Park. Det var billigt, og trods det var et stykke ude, var det stadig nemt at komme ind til centrum – og det var faktisk rigtig hyggeligt. I New York vil jeg klart anbefale Williamsburg. Det er meget billigere end at bo på Manhattan, men stadig nemt at komme dertil og så er der en masse gode restauranter og butikker. Gør brug af AirBnb. Det fungerer rigtig godt!

Priser:

London:

 • Pineapple Dance Studios: 6 – 8 pund pr. lektion. = 57 – 76 kr.

New York:

 • Broadway Dance Center – 1 lektion: $20 = 125 kr.

10 klip: $170 = 1.000,75 kr.

 • Peridance Capezio Center – 1 lektion: $18 = 108 kr.

10 klip: $160 = 934,55 kr

 • The Spot Dance Center – House workshop 2 timer: $25 = 145 kr.
 • Alvin Ailey – 1 lektion: ($18) = 108 kr.

Los Angeles:                                                                  

 • Edge Performance Arts Center – 5 klip: $58 = 351,56 kr.
 • Millennium Dance Complex – 3 klip: $42 = 256,29 kr.
 • Debbie Reynolds Dance Studios – 1 lektion: $11 = 67,13 kr.
 • International Dance Academy – 1 lektion: $13 = 75,50 kr.

Anbefaling af undervisere:

Pineapple Dance Studios:

 • Maria: Jazz
 • Shanie: Jazz – mandag og onsdag kl. 15.00 – 18.00
 • SuperMalcom: Hip Hop + House
 • Maggie Paterson: Classical Ballet
 • Marta: Dancehall
 • Stephanie Venus: Waaking
 • Megan Preston: Contemporary
 • John Graham: Hip Hop
 • Dax: Hip Hop

Broadway Dance Center:

 • Silantyev: Ballet – mandag –> fredag kl. 10.30 – 12.00
 • Jared Jenkins: Street Jazz – mandag, onsdag og torsdag kl.15.00 – 16.30
 • Jared Jenkins: Hip Hop – lørdag kl. 15.00 – 16.30
 • Pelatzky: Contemporary – onsdag kl. 16.30 – 18.00
 • Dee Caspary: Contemporary – onsdag kl. 14.30 – 16.00

Peridance Capezio Center:

 • Max Stone: Contemporary – tirsdag og torsdag kl. 13.00 – 14.30
 • Diego Funes: Contemporary Lyrical – tirsdag og torsdag kl. 14.30 – 16.00
 • Genius: Dancehall – mandag og onsdag kl. 17.30 – 19.00

Alvin Ailey:

 • Somerville: Jazz – tirsdag kl. 13.30 – 14.50 (Uddannelsen)
 • Keith Alexander: Street Jazz – lørdag kl. 16.30 – 18.00

Millennium:

 • Nicky: Hip Hop – lørdag kl. 14.00 – 15.00
 • Luana: Contemporary – torsdag kl. 11.30 – 13.00
 • Jaeblaze: Dancehall – tirsdag kl. 18.30 – 20.00. Ingen koreografi, kun trin og teknik.

Debbie Reynolds Dance Studios:

 • Sienna Lyons: Jazz – lørdag kl. 12.00 – 13.15. Ingen koreografi, men lækker teknisk opvarmning.

International Dance Academy:

 • Viet Dang: Lyrical Hip Hop – tirsdag kl. 21.00 – 22.00

Edge Performance Arts Center:

 • Ami Mattison: Jazz 2 – mandag kl. 11.30 – 13.00
 • Nolan Padilla: Hip Hop – tirsdag kl. 14.30 – 16.00
 • Maya: Yoga – onsdag kl. 10.00 – 11.00
 • Ricky Lam: Jazz Funk – onsdag kl. 14.30 – 16.00
 • Tovaris: Jazz Funk
 • Gina Starbuck: Contemporary Fusion

mig NY2

Tagget , , , , ,

En tanke om “GÆSTEBLOGGER: Mette Nagel

 1. Tak for de søde ord, Carina. Jeg videresender direkte til Mette 🙂

Der er lukket for kommentarer.