Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/disturbance.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

GÆSTEBLOGGER: Mette Nagel

Som jeg har fortalt jer, er vi så heldige at få besøg af Mette Nagel her på bloggen. Ikke blot én gang, men flere gange. Mette har nemlig rejst rundt i verden for at tage dansetimer; for at blive inspireret og for bare at blive en skide dygtig danser. Lyt med i den næste tid, hvor Mette vil dele ud af sine erfaringer fra dansens verden og give gode råd og tips til, hvad du kan gøre, hvis du også søger inspiration. 

Dans - Mig hop

Jeg elsker det! …at tage timer, blive inspireret og skudt tilbage i det store udland! Det er vanvittigt fedt! Dét at tage timer i udlandet, blive inspireret, skudt tilbage, se nye tricks, kæmpe en brag kamp for at følge med, mærke hvor meget man rykker sig og alt det man får med sig hjem.

Igen var det en succes at opleve, hvad dansen har at tilbyde udenfor Danmark. Sidst var det London, der blev udforsket i selskab med min gode veninde og kompagnon Camilla Tolstrup. Tre fantastiske uger fyldt med dans, inspiration samt nye trin og tricks. Vi ville gerne have været længere tid af sted, men tre uger var det, vi kunne få fri fra vores arbejde, og faktisk var det dengang meget tilpas varighed i forhold til det tempo, vi kørte os. Dans hver dag, flere lektioner om dagen og bare give alt, hvad vi havde i os. Vi mødte rigtig mange spændende mennesker, som inviterede os til forskellige events bl.a. en super fed battle på en club i indre by og præsenterede os for andre studier som tilbød fede timer.

??????????????????????

Efterfølgende er London blevet et nemt sted at tage hen for at dygtiggøre mig og hente inspiration til min undervisning samt opsætninger – også hvis jeg bare har et par få dage fri.  Man kan som oftest finde virkelig billige flybilletter fra Billund til Stansted med RyanAir – faktisk billigere end at tage toget fra Århus til København. Jeg elsker London, og jeg føler mig hjemme, når jeg er der. Jeg kender nu til de forskellige undervisere på Pineapple Dance Studios, hvor jeg som oftest tager timer, så har jeg bare nogle få dage, ved jeg præcis, hvis timer jeg ønsker at tage, og hvilke jeg skal holde mig fra. Dermed er det virkelig blevet nemt at benytte sig af dansemulighederne i London, for det tager tid samt energi, at afprøve en masse undervisere og finde ud af hvem, der tiltaler en.

??????????????????????

Mit år i år er et Mette-år. Jeg har nu bestemt de seneste år, gjort som jeg har haft lyst til, men de valg jeg har truffet, har også været ud fra, hvad der har været gavnligt i forhold til fx min drøm om Verdensholdet. Derefter skulle der tjenes penge, som igen bragte mig tilbage som efterskolelærer. Nu har jeg sat flueben ved Verdensholdet og pengesituationen er der, hvor jeg kan tillade mig at prioritere en anden drøm. Nemlig at danse – ikke fordi jeg skal opnå et bestemt mål, men så simpelt som den grund, at jeg virkelig elsker det! I september tog jeg derfor alene til London i fem dage. Igen nogle dage med intensiv undervisning. Jeg var lige hjemme at vende, hvorefter Camilla og jeg drog ud på vores nye danseeventyr for at genopleve dansedrømmen, vi havde i London for nogle år siden. Nu bare lidt vildere og af lidt længere varighed – nemlig tre uger i New York og næsten to uger i Los Angeles.

Dans - mig

Vores første dag i New York brugte vi udelukkende på at begive os rundt i den enorme by, for at finde de forskellige studier, som vi var blevet anbefalet – en klassiker: Broadway Dance Center. Et stort og lækkert sted med mange tilbud indenfor stort set alle genrer. Et sted med mange anerkendte og ikke mindst kendte undervisere samt gæsteundervisere fra eksempelvis ”So You Think You Can Dance”.  Der er en god atmosfære, og det er nemt at hænge ud, for der er plads til at man kan sidde og overvære de forskellige klasser gennem ruderne indtil studierne, hvilket også er fedt i forhold til at spore sig ind på, hvilke undervisere der tiltaler en. Et andet lækkert sted, som jeg blev meget glad for er Peridance Capezio Center. Det er ikke så omtalt som Broadway Dance Center, men mulighederne er ligeså store og nogle undervisere går igen de to steder. Lokalerne på Peridance er virkelig lækre og har en anden charme, end de andre steder vi tog timer, da bygningen er en gammel industribygning. Som på Broadway kan man også her overvære nogle af klasserne. Især var det virkelig fedt og meget inspirerende at se deres kompagni træne. På Peridance havde vi en underviser i Contemporary Lyrical, Diego Funes, som jeg blev meget glad for. Hans undervisning og koreografier ramte fuldstændig plet hos mig. Det er et højt niveau, og det er tydeligt, at mange af de elever der var der, var dansere, som har taget hans timer i mange år. De er virkelig dygtige, har vanvittige høje ben og deres drejeteknik er i den grad imponerende. Når jeg kommer tilbage til New York i starten af januar, håber jeg, at jeg kan nå at tage en af hans timer, for hans koreografier berørte mig virkelig. Udover det viste han interesse for os, og genkendte os, da vi efter 14 dage igen stod til hans undervisning efter at have været i LA. Han har nu kontaktet mig, da han kommer til Europa og efterspurgt et muligt samarbejde i form af workshops. Det er bestemt ikke alle undervisere, der viser den interesse. På både Broadway og Peridance købte vi klippekort med 10 klip. En nem måde at tage timerne på, hvis man ved, at man får timerne taget, samt man sparer også lidt ved at gøre det på den måde.

??????????????????????

Udover de to ovennævnte steder, var vi også blevet anbefalet The Spot Dance Center. Et sted med et enkelt lille studie. Det var noget af en udfordring at finde det, da det ligger i en gammel bygning gemt godt væk. Når man har fundet bygningen, skal man igennem snørklede gange og nå at tænke: ”Hmm…kan det virkelig være her?” Og ja, det kan det! Her tog vi en Houseworkshop på to timer. Ikke en oplevelse som var blandt vores bedste. Vi var 10 dansere med et meget blandet niveau. Fuld knald på i et meget højt niveau. Ingen gennemgang af trinene. Her handlede det i den grad bare om at følge med. Er man en rigtig dygtig Housedanser, havde denne workshop sikkert været rigtig god, men jeg var ikke så vild med undervisningsformen. Jeg tror, at The Spot Dance Center tilbyder en masse fede timer, men da workshoppen ikke var et hit, og vi følte, at vi havde rigeligt med gode tilbud de andre steder, blev det kun til den ene lektion.

??????????????????????Dette var blot begyndelsen på Mettes eventyr. Læs med igen næste gang, hvor Mette fortæller om LA og giver en masse tips til, hvad du kan gøre for at opleve, for at blive inspireret og for at udvikle dig.

Tagget , , , ,

En tanke om “GÆSTEBLOGGER: Mette Nagel

  1. Ej hvor sjovt Mette, det var også Diego Funes, jeg tog timer hos i New York på Peridance, og du har ret, han er bare helt fantastisk og viser rigtig god interesse for folk, specielt også når det er folk han ikke har haft før, så er han god til at få én til at føle sig velkommen. Han er vildt god til at undervise sammenlignet med mange andre i New York, som bare har et meget højere tempo end man er vant til og hvor man bare er lost, hvis man ikke fanger den første gang. En anden jeg kan anbefale er Derek Mitchell, som virkelig også bare et højt niveau og presser danserne i hans klasser – på en god måde selvfølgelig, hvor man bare efter timen er efterladt med en ekstrem smag af blod på tanden og lyst til bare at køre på.

Der er lukket for kommentarer.